Yaz türlüsü
Sebzelerin kabuklarını soyun ve irice doğrayın. Bir tencereye aktarıp üzerine sarımsak ve baharatları ekleyin. Zeytinyağını gezdirip doğranmış maydanoz ve dereotunu ilave edin. Son olarak suyu katıp tencerenin kapağını kapatın. Sebzeleri hiç kavurmadan, çiğden, 20 dakika orta ateşte pişirin. Arzuya göre sıcak veya soğuk servis yapın.
Limonlu puding
Unu tereyağında kavurun, üzerine sütü ve şekeri ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alınca vanilyayı ekleyip çırpın. Ilınınca kaymağı ve limon suyunu ekleyin, mikserle beş dakika çırpıp kaselere paylaştırın. Üzerine biraz şeker serpip fırında beş dakika kızartın.
Çıtır kanatlar
Kanatları yıkayıp bir su bardağı tuzlu suyun içinde bekletin. Yoğurt, ezilmiş sarımsak, baharatlar ve sıvı yağı karıştırın. Kanatların suyunu süzüp bu sosta bir saat kadar dinlendirin, ızgarada ya da tavada kızartın. Tereyağı sürüp servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.