Sebzeli dürüm
Mantarları kıyıp tereyağında kavurun. Rendelenmiş havuç ilave edip kavurmaya devam edin. Kıyılmış kırmızı biber, sivri biber ve sarımsağı da ekleyip üç-dört dakika pişirin. Tavayı ocaktan aldıktan sonra soya sosu ve kıyılmış maydanoz katıp karıştırın. Lavaş ekmeğinin içine marul yaprağı koyup üzerine sebzeli harçtan yaydıktan sonra rulo yapın.
Bademli kıtır
Bademleri kaynar suda birkaç dakika bekletip kabuklarını soyun. Fırında hafif kavurup bıçak yardımıyla kıyın, üzerine toz şekeri ekleyerek kısık ateşte bademlerin rengi değişene ve şeker eriyene dek kavurun. Çikolatayı benmari usulü eritin. Bademleri yağlı kağıdın üzerine dökün. Üzerine de yağlı kağıt örtüp merdaneyle inceltin. İstediğiniz şekilde kesip eritilmiş çikolataya batırın.
Ekmekli tavuk
Öncelikle soğanları rendeleyip bir kaba alın. Üzerine hardal, limon suyu ve baharatları koyup karıştırın. Tavukları, her yerine gelecek şekilde bu harca bulayın. Kepek ekmeğini ufalayın. Tavuk etlerini fırın tepsisine dizip üstlerine ufalanmış ekmekleri serpin ve 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.