Haşlama bulgur köftesi
MALZEMELER
ÇİLEKLİ TATLI
Ekmeklerin kabuklarını kesin, üzerine tereyağı sürüp kızartın. Çilekleri ayıklayın, üzerine şeker, kabuk tarçın, vanilya ve bir su bardağı su ekleyip 10 dakika kadar kaynatıp ezin. Ekmeklerin yarısını sütle ıslatın. Üzerine çilekli karışımın yarısını dökün. Kalan ekmekleri üzerine dizip sütle ıslatıp çilekli karışımı dökün.
MALZEMELER
DOMATES ÇORBASI
Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Tencereye yağı koyun, eriyince küçük doğranmış domatesleri ekleyin, salça haline gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Unu ekleyip iki dakika daha pişirin. Ilık et suyunu ilave edin ve yarım saat kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp süzgeçten geçirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.