Meyveli pankek
Sosu için:
Kabartma tozu, vanilya ve unu eleyin. Üzerine yumurta, süt, rendelenmiş elma ve erimiş çikolatayı ekleyip karıştırın. Karışımdan iki çorba kaşığı alarak az yağlanmış tavada arkalı önlü kızartın, aralarına dilimlenmiş çilek koyarak servis tabağına kat kat yerleştirin. Sos malzemelerini bir kaba alıp benmari usulü eritin, pankeklerin üzerine gezdirerek servis yapın.
Tavuklu kırmızı biber sarma
Biberleri haşlayın, çekirdeklerini ve kabuğunu temizleyin. İnce kıyılmış tavuk etini tereyağında soteleyin, baharatları ekleyip 15 dakika kadar pişirin. Rendelenmiş kaşar peynirini, sütü ve maydanozu ekleyin. Kırmızı biberleri harçla sarıp servis yapın.
Mercimek piyazı
Mercimeği diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. Maydanoz ve taze soğanı kıyın, süzülmüş mercimeğe ekleyin. Nar ekşisi, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. İçine piyazlık doğranmış soğanları katın, mercimeğin üzerine dökün. Haşlanmış yumurtayla süsleyerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.