Ekmekli ay çöreği
MALZEMELER
İÇİ İÇİN:
PATATES SOTELİ OMLET
Patatesleri küp şeklinde doğrayın. Soğanları yarım ay şeklinde kesip patatesle birlikte dört çorba kaşığı sıvı yağda kavurun. Üzerine tereyağını ekleyip soteleyin. Yumurtaları, tuz ve karabiber ekleyerek ayrı bir yerde çırpıp patateslerin üzerine ekleyin. Tavanın kapağını kapatıp iki dakika kadar pişirin.
MALZEMELER
SEBZELİ BUĞDAY
Islatılmış buğdayı, bir adet limonun suyunu ekleyerek pişirin. Soğanı ve biberi doğrayıp tuzla ovun. Kırmızı biberi doğrayın. Buğdayı ve diğer malzemeleri bir kabın içine alın. Üzerine limon suyunu, nar ekşisini ve zeytinyağını ekleyip harmanlayın. Haşlanmış mısır taneleri ve keten tohumuyla süsleyip servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.