Enginarlı pilav
Zeytinyağı, iri doğranmış enginar, jülyen doğranmış havuç, kıyılmış dereotu, kesme şeker, kuş üzümü, tuz ve suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Su kaynayınca yıkanıp suyu süzülmüş pirinci ekleyin. Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin. Biraz demlendirip servis yapın.
Ispanak püreli haşlama et
Bir tencereye etleri dizin. Üzerine tuz ve karabiber serpip doğranmış soğanları ve tereyağını ekleyin. Çok az su ilave edin. Çok kısık ateşte haşlama yapar gibi kendi buharında pişirin. Kıyılmış ıspanağı az suda pişirin. İçine maydanoz ekleyip robotta çekin. Pürenin üzerine etleri koyarak servis yapın.
Çikolatalı puding
Süt, yumurta sarısı ve şekeri beş dakika karıştırın. Daha sonra bu karışımı ısıtın. Üzerine suyla hafifçe açtığınız nişastayı döküp iki dakika kaynatın. Karışımı ocaktan alıp içine çikolatayı ve çiğ kremayı ekleyip karıştırın ve kaselere paylaştırın. Üzerine iri parçalar halinde ceviz koyup servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.