Domatesli ekmek tartı
MALZEMELER
CEVİZLİ MİLFÖY TATLISI
Su ve şekeri kaynatıp şerbeti hazırlayın. Kıyılmış ceviz, yumurta akı ve şekeri karıştırın. Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarını dört parçaya ayırıp küçük kareler yapın. Ortalarına cevizli iç harçtan koyup katlayın. Tepsiye dizip fırında 200 derecede 30 dakika pişirin. Fırından alınca üzerine soğuk şerbeti dökün.
MALZEMELER
Şerbeti için:
SALÇA SOSLU SIKMA KÖFTE
Kıyma, rendelenmiş soğan ve galeta ununu yoğurup ince uzun köfteler yapın. Bir tencerede yağ ile salçayı karıştırıp üzerine iki su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Köfteleri az yağda kızartın, üzerine biraz su ekleyip 10 dakika haşlayın. Salçalı sosu servis tabağına alın, üzerine köfteleri yerleştirerek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.