Çin böreği
Börekleri bulamak için:
Kırmızı biber, kabak ve havucu jülyen şeklinde doğrayıp sıvı yağda soteleyin. Mısır ve kıyılmış maydanozu katın. Pişirip soya sosunu katın ve tavayı ocaktan alın. Yufkaları 16 adet üçgene bölün. İki adet üçgen yufka parçasını üst üste koyun ve geniş kısmına iç harçtan koyup rulo yapın. Önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın. Yağda kızartın.
Patlıcan üstü köfte
Patlıcanları alacalı olarak soyup üzerine derin çizikler atın, tuzlu suda bekletin. Kurulayıp kızgın yağda kızartın. Kıyma, dövülmüş sarımsak, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi yoğurup köfteler hazırlayın. Patlıcanları tepsiye dizip açtığınız çiziklere köfteleri yerleştirin. Üzerine rendelenmiş domates döküp zeytinyağı gezdirin. Fırında 25 dakika pişirin.
Sosisli çanaklar
Sosisleri doğrayıp az yağda soteleyin. Doğranmış sivribiber ve domatesi ekleyip pişirin. Yufkalardan kareler kesin. Beş adet kareyi üst üste koyup küçük fırın kabına çiçek şeklinde yerleştirin. Fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra hazırladığınız sosisli malzemeyi yufkaların içine paylaştırın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.