Nohutlu patlıcan dolması
Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün ve içlerini oyun. Pirinci, kıyılmış maydanozu, az haşlanmış nohudu, rendelenmiş domatesi, ince doğranmış sivri biberi, tuz ve karabiberi karıştırın. Patlıcanların içini harçla doldurup tencereye dizin. Üzerine zeytinyağını gezdirin, dolmaların yarısına gelecek kadar su koyup pişirin.
MALZEMELER
Pazılı peynir köftesi
Pazı yapraklarını dört dakika tuzlu suda kaynatın, süzüp soğuk sudan geçirin. Peynir, ince kıyılmış nane, çörek otu, susam, zeytinyağı ve rendelenmiş domatesi karıştırın. Pazı yapraklarını düz bir zemine yayın. Hazırladığınız harcı yapraklara paylaştırıp top köfte şekline getirin. Servis tabağına yerleştirin. Üzerine susam ve kırmızı biber serperek servis yapın.
MALZEMELER
Spiral börek
Ufalanmış peyniri, ezilmiş patatesi, kıyılmış taze soğan ve maydanozu karıştırın. Yumurta, süt ve sıvı yağı çırpın. Bir adet yufkayı zemine yayın. Sütlü karışımla ıslatıp üzerine peynirli harçtan serpin. Üzerine bir yufka daha koyarak rulo şeklinde sıkıca sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp buzdolabında bir saat bekletin. Dolaptan alıp dilimleyin ve fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.