Fıstıklı yufka tatlısı
Süt, irmik, şeker ve vanilyayı koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp tereyağını ekleyin ve karıştırarak soğutun. Biraz soğuyunca fıstıkları ekleyin. Yufkaların üzerine bu karışımı sürüp ikiye katlayın. Tepsiye dizip 200 derece fırında pişirin.
Ekşili tavuk haşlama
Tavuk etlerini iyice dövüp rulo şeklinde yağlı kağıda sarıp kaynayan suda haşlayın. Tereyağını eritin, üzerine haşlanmış tavuk etini ekleyip her tarafını kızartıp tavadan alın. Aynı tavada limon suyu, portakal suyu ve baharatları sos kıvamına getirin. Tavuk etini dilimleyip servis tabağına alın, dilimlenmiş salatalık ve az haşlanmış kabakla süsleyin. Portakallı sosu gezdirerek servis yapın.
Patates köftesi
Haşlanmış patatesleri rendeleyin. İçine yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, un, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Uzun köfte şekli verip biraz buzdolabında bekletin. Köfteleri galeta ununa bulayıp yağda kızartın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.