Sosisli sebzeli pilav
Üç su bardağı suyu kaynatın, pirinci ve zeytinyağının yarısını ekleyip pişirin. Havuç ve patatesi küp küp doğrayın. Kalan yağda doğranmış sosisleri ve sarımsakları kavurun. Üzerine doğranmış sebzeleri, bezelyeyi, tuz ve karabiberi ekleyin, üç dakika daha çevirip tencereye ilave edin. Pilavı beş dakika daha pişirin.
Çilekli milföy pasta
Kreması için:
Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarını yuvarlak bir kalıbın dibine yayıp 190 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kreması için verilen tüm malzemeleri çırpın, koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp biraz soğuyunca pişen milföy kalıbının içine yerleştirin. Dilimlenmiş çileklerle süsleyerek servis yapın.
Soya soslu sebze çorbası
Soğan ve biberi yağda kavurun, küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyip üç dakika daha kavurun. Suyunu ilave edip doğranmış kabak, bezelye ve baharatları ekleyip pişirin. Soya sosu gezdirip servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.