Fırın köfte
Soğanları yemeklik doğrayın. Sarımsakları havanda dövün. Maydanozu ince kıyın. Su hariç tüm malzemeleri yoğurun. Fırın tepsisini yağlayın. Malzemeyi tepsiye yayın. Üzerini düzeltin. En üste yarım çay bardağı suyu ekleyin. Fırında 35-40 dakika pişirin.
Marmelatlı tartölet
Üzeri için:
Tereyağı ve unu karıştırın. Yumurta sarısı, pudra şekeri, su ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp yağlanmış tartölet kalıplarına yerleştirin. Çatalla delerek fırında 15-20 dakika pişirin. Sütü ısıtıp ocaktan alın. Tereyağı ve çikolatayı sütte eritin. Soğuyan tartöletlerin üzerine çikolatalı karışımı, sonra marmeladı sürün.
Patatesli tart
Milföy hamurlarını ısıtılmış kalıba yayın. Soğanı doğrayıp sıvı yağ ile kavurun. Patatesleri küp doğrayıp soğana katın. Kıyılmış maydanoz ve tuzu ilave edip kavurun. Ilındıktan sonra hamurun üzerine bu malzemeyi yayın. Yumurta sarısını, tuz ve karabiberle karıştırıp üzerine sürün. Margarini küçük parçalar halinde serpin. Rendelenmiş kaşar peyniri serperek fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.