Zeytinli nuar
Nuarı dilimleyin, üzerine dörde bölünmüş patates ve soğan, ayıklanmamış bütün bir baş sarımsak, defne yaprağı, tane karabiber, tereyağı ve tuz koyun. Sıcak su ilave edip 1.5 saat kısık ateşte pişirin. Etleri tencereden alıp servis tabağına yerleştirin. Sarımsak ve defne yaprağını tencereden çıkarın, kıyılmış zeytinleri ilave edin. 15 dakika pişirip sosu ekleyin.
Domatesli mantar
Mantarları yıkadıktan sonra saplarını çıkarın. Bir fırın tepsisine dizip içlerine tuz ve karabiber serpin. Tereyağı ve rendelenmiş kaşar peynirini içlerine paylaştırın. Üzerine ince doğranmış sivri biber koyun. Kiraz domatesleri ikiye bölüp her mantarın üzerine bir parçayı koyun. Yeniden tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
Vişneli dolma
Pasta kekini ufalayın. Kremayı ekleyip macun kıvamına gelene dek yoğurun. Karışımdan parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve içini oyun. Oyulmuş yerlere ayıklanmış vişneleri doldurun. Üzerine eritilmiş çikolata gezdirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.