Ispanaklı sufle
Unu kavurun. Üzerine süt ekleyip pişirin. Ispanak yapraklarının yarısını ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip karıştırın. Pişirip ocaktan alın.
MALZEMELER
Tavuk sarması
Kemikleri çıkarılmış ve inceltilmiş tavuk göğüslerini mutfak tezgahına yayın. Kaşar peyniri rendesini karabiberle karıştırın. Tavukların içine bu harcı paylaştırıp rulo biçiminde sarın. Açılmaması için kürdanla tutturun. Önce una, sonra yumurtaya bulayın. Sıvı yağı kızdırın. Tavukları içine atın, çevirerek kızartın. Kürdanları çıkararak servis yapın
MALZEMELER
Sünger lokması
Şerbet için şeker ve suyu kaynatıp soğumaya bırakın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarını çırpın. Sarılarını ilave edip karıştırın. Yoğurt, un, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Bir çorba kaşığını zeytinyağına batırıp ucuyla hamurdan küçük parçalar alıp kızgın yağa atın. Kızaran hamurları sıcakken şerbete atın. Şerbeti çekince servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.