Zeytinyağlı tuzlu kek
Yumurtaları ve sütü çırpın. Zeytinyağını ekleyerek bir-iki dakika daha çırptıktan sonra unu ve kabartma tozunu ilave edin. Beyaz peynir, zeytin, dereotu, maydanoz, tuz ve çörekotunu da katarak karıştırın. Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayıp unlayın. Kalıbın tabanına dolmalık fıstıkları döşeyip kek hamurunu dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin.
MERCİMEK SALATASI
Mercimekleri, dört dakika haşlayıp süzün. Üzerine su koyup bu kez 15 dakika haşlayın. Tencereye bulguru koyun, mercimek yumuşayana kadar pişirip soğumaya bırakın. İnce kıyılmış kırmızı ve yeşil biberi, maydanozu, taze soğanı ekleyin. Ezilmiş sarımsak, baharatlar ve yağını da koyup iyice karıştırın.
PORTAKALLI PUDİNG
Pudingi üç su bardağı sütle koyulaşıncaya dek karıştırarak pişirin. Sonrasında ocaktan alıp içine rendelenmiş portakal kabuğunu, portakal suyunu ve ince dövülmüş bisküvileri ilave edin. Bu karışımı kuplara pay ederek dökün ve buzdolabında iki saat bekletin. Soğumuş pudinglerin üzerlerini gofret ve çilek dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.