Sarımsaklı ekşili köfte
MALZEMELER
SOS İÇİN:
YEŞİL İRMİK TATLISI
Sütü tencereye dökün. Şekeri, robotta püre yapılmış ıspanak yapraklarını ve irmiği ekleyip karıştırarak kaynatın. Göz göz oluncaya kadar kaynatın ve ocaktan alın. İçine kıyılmış Antep fıstıklarını da ilave edip karıştırın. Suyla çalkalanmış bir kabın içine karışımı dökün. Soğuyunca tabağa ters çevirerek çıkarın.
MALZEMELER
KREMALI UN ÇORBASI
Tencerede tereyağını kızdırarak karartmadan unu katıp kavurun. Altı su bardağı suyu ilave ederek kaynatmaya devam edin. Bu arada bir kapta yumurta sarısını, süt ile iyice çırpın. Yumurtalı karışımı çorbaya yavaş yavaş ilave edin. Limon suyunu katıp tuzunu ayarlayın. Hazırladığınız bu kremayı çorbaya iyice yedirin. Ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.