Balkan böreği
MALZEMELER
HAMURU İÇİ:
FASULYELİ BULGUR PİLAVI
Fasulyeyi boydan boya incecik kesin. 15 dakika haşlayıp süzün. Tereyağının yarısında salça, tuz ve pul biberi kavurun. Kalan su, fasulye ve tuzu tencereye katın. Kaynayınca bulguru ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Dövülmüş sarımsağı kalan yağda pembeleştirin, naneyi ekleyip pilavın üzerine gezdirin.
MALZEMELER
KABAK OTURTMA
Kabakları soyup dilimleyin. Soğan, kırmızı biber, sivri biber ve sarımsakları doğrayın. Tüm malzemeyi karıştırıp yarısını tencereye koyun. Üzerine dilimlediğiniz kabakları dizin. Domatesleri rendeleyip kabakların üzerine dökün. Üzerine kalan soğanlı karışımı koyun. Tuz ve zeytinyağını da ekleyip pişirin. Servis tabağına alın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.