Mısır unlu tatlı
Şerbeti için:
Su ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın. Karbonatı yoğurdun içinde köpürtün. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur olana dek ılık su ekleyerek yoğurun. Elinizi suyla ıslatarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Tepsiye dizip üzerlerine bütün ceviz bastırın. 200 derecedeki fırında pişirin. Fırından alınca üzerine soğuk şerbeti dökün.
Soğanlı milföy böreği
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bekletin. Doğranmış taze soğan, kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Milföy hamurlarına iç malzemeyi paylaştırın, katlayıp tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında pişirin.
Şakşuka
Kabukları soyulmuş patlıcan, kabak ve biberleri küp küp doğrayın. Kızgın yağda ayrı ayrı kızartıp servis tabağına alın. Yemeklik doğranmış soğanı ve kıyılmış sarımsağı zeytinyağında kavurun. Küp doğranmış domatesleri ekleyip bir-iki dakika daha karıştırın ve ateşten alın. Tüm malzemeleri servis tabağına alın. Sosu kızarttığınız sebzelerin üzerine dökerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.