Susamlı çörek
Unu ve yağı elinizle ufalayın. İçine yumurta akını, mahlebi, şekeri ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Hamuru düz bir zeminde fazla ince olmayacak şekilde açıp kurabiye kalıplarıyla kesin. Tepsiye dizip üzerine susam serpin. Fırında pişirin.
Güveçte köfteli sarma
Pirzolaları satırla kıyma gibi yapın, bir miktar zeytinyağı ve sirkeyle ovalayın. Baharatları, ezilmiş sarımsağı ekleyip buzdolabında 20 dakika bekletin. Soğanları piyazlık doğrayın, tuzla ovun. Üzerine sumak, limon suyu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Kıyılmış eti ve soğanları dilimlenmiş patlıcanlara sarın. Güveç kabına, aralarına domates koyarak dizin. Yağlı kâğıtla kapatıp fırında 45 dakika pişirin.
Kağıtta sebze
Havuçları halka halka doğrayın. Fasulyeleri iki dakika haşlayın. Bu suda kabağı da haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzün. Sebzeleri ince ince doğrayın. Tepsiye yağlı kağıt serip sebzeleri ortasına yerleştirin. Üzerine defne yaprağı, kekik, tuz ve ince kıyılmış sarımsağı serpin. Kağıdın kenarlarını kıvırın. Üzerine tereyağı sürün. Fırında 30 dakika pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.