Ekmek üstü sarımsaklı köfte
Bir kabın içinde kıyma, köfte harcı, su ve ezilmiş sarımsakları iyice yoğurup, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elle yuvarlayıp köfteler yapın. Az yağda arkalı önlü kızartın. Servis tabağına ekmek dilimlerini dizin, üzerine köfteleri yerleştirin. Tavadaki yağı döküp aynı tavada zeytinyağı, salça, su, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve kekiği sos kıvamına gelinceye dek pişirin. Sosu köftelerin üzerine gezdirin, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Sütlü mısır çorbası
Mısırları tencereye alıp üzerine suyu ekleyin. Tuzunu koyun. Daha sonra ince doğranmış biberi ekleyin. Mısır nişastasını ayrı bir kapta sütle karıştırıp çorbaya ilave edin. Beş dakika kaynatın, köriyi ilave edip ocaktan alın. Üzerine yağda yakılmış kırmızı biber gezdirin.
Biberli karnıyarık
Patlıcanları alacalı soyup üzerlerini yağlayın. Tepsiye dizip fırında közleyin. Fırından çıkarınca tencereye dizin ve ortalarını açın. Biberleri, sarımsağı, soğanı ve domatesi doğrayın, Şeker ve zeytinyağı ekleyerek karıştırın. Karışımı patlıcanların içine doldurun. Üzerine bir çay bardağı su koyup 20 dakika pişirip soğuk olarak servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.