Sebzeli kuzu incik
Sebzeleri dilimleyin. Eti, rengi dönünceye kadar kızgın bir tavada kızartıp fırın kabına alın. Üzerine biberiye, tereyağı, rendelenmiş soğan ve sarımsak sürün. Üzerini yağlı kağıtla kapatın. 180 derecedeki fırında bir saat pişirin. Yağlı kağıdı alıp sebzeleri etin yanına koyun, 20 dakika pişirin.
Çikolatalı top kek
Yumurta ve şekeri çırpın, süt ve yağı ekleyip karıştırın. Üzerine kabartma tozu, tarçın ve vanilya kattığınız unu ilave edin, beş dakika kadar dinlendirin. Harcı minik kek kalıplarına paylaştırın. Ortalarına birer parça bitter çikolata yerleştirin ve 190 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.
Reçelli armut tatlısı
Tencereye iki bardak su, karanfil, tarçın, zencefil ve ikiye bölünmüş armutları koyun. 10 dakika kadar kaynatın, üzerine şekeri ekleyip beş dakika daha kaynamaya bırakın. Daha sonra ocaktan alıp soğutun. Servis yapacağınız zaman dilimleyip reçel ve labne peyniriyle ikram edin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.