Patates suflesi
Patatesleri haşlayıp ezin. Sufle kaplarını yağlayıp unlayın. Yumurtaların sarısı ve aklarını ayırın. Akını bir tutam tuzla kar gibi olana kadar çırpın. Patateslere krema, tereyağı, yumurta sarısı, ezilmiş peynir, tuz ve karabiber ekleyin ve karıştırın. Yumurta aklarını da ekleyip çok karıştırmadan kalıplara boşaltın. 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Milföylü armut tatlısı
Armutları soyup altından çok az kesin. Şekeri ve suyu koyup 15 dakika pişirin. Milföy hamurlarını ince açın ve bir santim incelikte şeritler kesin. Soğuyan armutların üzerine yumurta akı sürün. Hamurları armutların üzerine sarıp yumurta sarısı sürün. 200 derecede 30 dakika pişirin. Ahududuyu biraz su ve vanilyayla robottan geçirip armutların üzerine dökün.
Fasulye salatası
Fasulyeyi verev doğrayın, tuz eklediğiniz az suda yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp servis tabağına alın. Ayrı bir kapta limon suyu, sirke, zeytinyağı, karabiber ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Doğranmış domatesleri üzerine koyun. Küçük bir kapta peyniri sütle ezin ve salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.