Tencere kebabı
Eti, suyunu bırakıncaya kadar pişirin. Üzerine doğranmış patlıcan, sivri biber ve soğanı, dövülmüş sarımsağı ve defne yaprağını e
MALZEMELER
Sosisli cips
Patatesleri soyun, sebze soyacağıyla çok ince bir şekilde cips dilimlerine ayırın, suyun içinde 10 dakika nişastasının gitmesi için bekletin. Kağıt havlu üzerine çıkarıp kurutun. Çöp şişlere dört beş tane patates geçirin. Arasına sosisi de geçirip tekrar patates sıralayın. Bu şekilde hazırladığınız şişleri kızgın yağın içine atıp kızartın. Tavadan alır almaz üzerine kırmızı acı biberi, tuzu, karabiberi ve kimyonu serpin.
MALZEMELER
Saray pilavı
Bademlerin kabuklarını soyup tereyağında kavurun. Üzerine Antep fıstığı ve rendelenmiş soğanı ekleyip beş dakika kadar çevirin. Pirinci ilave edip suyunu koyun. Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Sıcak suda beklettiğiniz üzümleri ilave edip 10 dakika demlendirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.