Kıymalı patates
Patatesleri soyup halka halka doğrayın ve sıvı yağda bir iki dakika kızartın. Rendelenmiş soğanı, kıyılmış biber ve kıymayı beş dakika kavurun. İçine rendelenmiş domatesi, salçayı ekleyip pişirmeye devam edin. Sıcak su ve baharatları ekleyip beş dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alın. Fırın tepsisine patates ve kıymayı kat kat döşeyin. Bir çay bardağı sıcak su koyup fırında pişirin.
Ay çekirdekli kurabiye
Yağ, pekmez ve yumurtayı karıştırın. Üzerine unu ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinde bastırın, yumurta akına ve ay çekirdeğine batırın. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında pişirin.
Dereotlu peynirli ezme
Ceviz içini robottan geçirin. Dereotunu kıyın, lor peynirini ve çökelek peynirini ezin. Ceviz içini, peynirleri ve dereotunu karıştırın. Kekik, kırmızıbiber, tuz, dövülmüş sarımsak ve zeytinyağını ilave edip iyice karıştırın. İstediğiniz gibi şekil verip servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.