Peynirli patlıcan
MALZEMELER
ANTEP KATMERİ
Üç adet baklava yufkasını, aralarına az miktarda erimiş tereyağı sürerek üst üste dizin. Kıyılmış ceviz, kaymak ve şekeri karıştırın, yufkanın üzerine sürüp zarf gibi katlayın. Yağsız tavada iki yüzünü de pişirin.
MALZEMELER
FASULYELİ MAKARNA SALATASI
Makarnayı tuzlu suda haşlayın ve süzün. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Fasulyeleri de ayrı bir tencerede az suda haşlayın. İrice doğranmış marul yapraklarını, haşlanmış bezelyeyi ve fasulyeyi karıştırın. Üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyip tüm malzemeyi harmanlayın. Üzerini dilimlenmiş turp ve domatesle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.