Pirinçli levrek dolması
Levrek filetoları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Haşlanmış pirinci geniş bir kaba aktarın. İnce doğranmış kırmızı ve sivri biberleri, taze soğanı, maydanozu, limon kabuğunu, tuz ve karabiberi ekleyin. Hazırladığınız bu harcı filetoların yarısına koyun, diğer yarısını üstüne kapatın. Balıkların üzerine küçük kesilmiş tereyağı koyun. 140 derece fırında pişirin.
Tahinli ekmek
Ekmekleri tepsiye dizin. Tahin, şeker ve suyu karıştırın, yarısını ekmeklerin üzerine sürün. En üste pekmez sürün. 190 derecedeki 10 dakika pişirin. Fırından çıkarınca üzerine kalan tahinli karışımdan sürün.
Mercimekli yoğurt çorbası
Mercimekleri yıkayıp tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su ekleyip beş dakika kaynatın. Mercimeklerin suyunu süzüp tekrar tencereye alın. Bulguru da ekleyip suyu ilave ederek 10 dakika pişirin. Bir kasede un ve yoğurdu çırpın ve çorbaya karıştırarak yavaş yavaş ekleyin. Bir-iki dakika sonra altını kapatarak servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.