Peynirli biber dolması
Üzümleri bir saat kadar suda bekletin. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun, üzerine üzümleri ekleyin. Fıstık, kıyılmış dereotu ve peynirleri ilave edip karıştırın. Biberlerin içlerini oyun, fırın tepsisine dizip 10 dakika kadar fırınlayın. Harcı biberlere doldurup servis yapın.
MALZEMELER
Domates turşusu
Domatesleri yıkayıp bütün olarak bir kavanoza koyun. Salatalıkları da içine ilave edin. Üzerine sirke, tuz, nohut, sarımsak ekleyin. Üzerini geçecek kadar su koyup kapağını sıkıca kapatın. Bir ay kadar bekletip tüketin.
MALZEMELER
Garnitürlü pilav
Kaynayan dört su bardağı tuzlu suda pirinçleri haşlayın. Garnitürün suyunu süzüp yıkayın. Süzdüğünüz pirinci garnitürle karıştırın. Üzerine mısırı, ince ince doğranmış dereotunu ve maydanozu ekleyin. Zeytinyağı ve tuzla harmanlayın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.