Acılı biftek
Biftekleri tuz ve karabiberle ovun. Bir tavaya yağı koyun, biftekleri ve biberleri iki dakika kızartın, tavadan alın. Aynı tavaya defne yapraklarını, mısır tanelerini ve barbunyayı koyun, iki dakika kadar soteleyip tavanın kenarına itin. Ortasına eti ve biberleri oturtun. Üzerine iki kaşık biber sosunu gezdirip kapağı kapalı olarak 15 dakika, arada bir karıştırarak pişirin. Üzerine kalan acı biber sosunu dökün.
Püreli fasulye
Püre için:
Soğanı kavurun. Fasulyeleri soğanlara ekleyin. Sarımsak, domates, tuz ve karabiberi katıp kavurun. Su ekleyip 35 dakika pişirin. Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Üzerine süt, tereyağı, reyhan, tuz ve karabiber koyup pişirin. Fasulyenin yanına püreyi koyarak servis yapın.
Dondurmalı bisküvi
Yumurta akını bir kabın içinde çırpın. Üzerine şekeri, kakaoyu ve eritilmiş tereyağını koyup çırpmaya devam edin. Karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yuvarlak şekilde döküp kaşığın tersiyle düzeltin. 200 derecedeki fırında beş dakika pişirin. Sıcakken bir kasenin üzerine koyup şekil verip soğutun. İçine dondurma ve dilediğiniz meyveleri koyarak servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.