Soğanlı kavurma
MALZEMELER
TAZE FASULYE ÇORBASI
Soğanı tereyağında soteleyin. Verev doğranmış fasulyeyi ilave edip soteleyin. Sıcak su ekleyip fasulye yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurt ve unu çırpıp çorbaya ilave edin. Bir taşım kaynatıp tuzunu ayarlayın ve ocaktan alın, kıyılmış dereotu serpip karıştırın. Üzerine yağda kızdırdığınız naneyi gezdirin.
MALZEMELER
EKMEK KADAYIFI
Ekmek dilimlerini soğuk suyla ıslatıp şişmelerini sağlayın. Bir su bardağı şekeri ve suyu kaynatıp vanilya ekleyin. Bir tavada kalan şekeri karamelize olana dek pişirip içine şerbeti ekleyip karıştırın. Ekmekleri içine koyup ocak üzerinde şerbeti çektirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.