Sebzeli et sote
MALZEMELER
SAMSA TATLISI
Milföy hamurlarını oda sıcaklığına getirip yumuşatın. Bir kabın içine toz fındık, fıstık ve yumurta akı koyup iyice karıştırın. Karışımı da hamurların bir kenarına koyup sarın. Tepsiye yerleştirin ve 200 derecede 35-40 dakika kadar pişmeye bırakın. Bu arada şerbeti kaynatıp soğutun. Fırından çıkan tatlının üzerine döküp çekmesini bekleyip dilimleyin.
MALZEMELER
ŞERBETİ İÇİN:
ISPANAK SALATASI
Yıkayıp kuruladığınız taze soğan, maydanoz ve naneyi ince ince kıyın. Ezilmiş sarımsakları zeytinyağında soteleyin. Sarımsakların kokusu gidince tavadan alın. Yeşillikleri tavaya ekleyip kavurun. Bulguru ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakın. Soğuyunca üzerine limon suyu dökerek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.