Mantarlı karnıyarık
MALZEMELER
PEYNİRLİ EKMEK
Unu, tereyağını, peyniri, karbonatı, limon suyunu, bir yumurtayı, diğer yumurtanın akını ve tuzu yoğurun. Hamuru üstü örtülü olarak yarım saat dinlendirin. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, avuç içinde açıp kenarlarını bastırmadan ikiye katlayın, fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı ve sıvı yağı çırparak ekmeklerin üzerine sürün. 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
MALZEMELER
DONDURMALI ARMUT TATLISI
Armutları yıkayıp sapları kalacak şekilde kabuklarını soyun. Su, vanilya, tarçın ve şekeri kaynatın. Armutları da içine koyup 20 dakika pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Armutları yarısına kadar çikolataya bulayıp buzdolabına koyun. Kup bardaklarına dondurma koyun, üzerine armutları da koyarak servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.