Acılı tavuklu salata
Tavuk etini şeritler halinde kesip az yağda beş dakika soteleyin. Üzerine bir çay bardağı su ve kırmızı pul biberi ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp beş dakika pişirin. Yeşillikleri ve salatalıkları irice doğrayıp servis tabağına yerleştirin. Tavuk etlerini ekleyin. Limon suyu ve zeytinyağını döküp servis yapın.
Muhallebili börek
Şerbeti için:
Su ve şekeri 15 dakika kaynatın. Unu, yağı ve sütü kavurun, üzerine şekeri ekleyin. Ocaktan alıp biraz ılınınca yumurtayı ekleyip çırpın ve tekrar ocağa koyun, koyulaşıncaya kadar pişirin. Yufkayı şeritler halinde kesin. Muhallebiyi şeritlerin bir ucuna koyup muska gibi katlayın. 180 derece fırında pişirin. Üzerine soğumuş şerbeti dökün.
Köfteli çorba
Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine pirinç ve suyu koyup kaynamaya bırakın. Kıymayı baharatla yoğurup küçük köfteler yapın ve az yağda kızartın. Üzerine pul biber ve nane dökerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.