Beğendili hindi
Hindi etini pişirin, üzerine biraz sıvı yağ ekleyerek karıştırın. Baharatlarını ekleyip sıcak bekletin. Unu tereyağında kavurun, içine sütü ekleyip beşamel hazırlayın. Közlenmiş patlıcanları da ezip üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip servis tabağına alın. Üzerine eti paylaştırın.
MALZEMELER
Fındıklı puding
Robotta çekilmiş fındık, şeker, irmik, süt ve bir tutam tuzu karıştırın. Kısık ateşte, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alıp vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Hafif ılınınca iki yumurta sarısını pudinge karıştırın. Önceden yağlanmış kalıbın içine boşaltıp benmari usulü 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
Beyaz kurabiyeler
Yumurtanın bir tanesinin akını ayırıp kalanını kabın içine kırın. Üzerine tereyağı, yoğurt, Hindistan cevizi, nişasta ve unu ekleyip yoğurun. Son olarak kabartma tozu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. 15 dakika dinlendirip yuvarlak kurabiyeler yapın. Üzerine yumurta akı sürüp 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.