Balıklı domates dolması
MALZEMELER
ŞEKERLİ SİMİT
Şeker, tereyağı, zeytinyağı, sirke ve yumurta aklarını karıştırın. Üzerine yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin, 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartıp halka şekli verin. Önce yumurta sarısına, daha sonra susama bulayıp tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
ETLİ BULGUR PİLAVI
Etleri kızgın tencerede mühürleyin. Üzerine irice doğradığınız soğanları ekleyip sodayı dökün ve kapağını kapatıp 1.5 saat kadar pişirin. Şehriye ve bademleri tereyağında kavurun, üzerine bulguru ekleyip kavurmaya devam edin. Su ve tuzu ekleyip pişirin. Etle birlikte servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.