Portakallı irmik helvası
MALZEMELER
BÖRÜLCELİ MANTAR ÇORBASI
Börülceyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün süzüp 10-15 dakika haşlayıp kenara alın. Mantarları ince dilimleyin. Yemeklik doğranmış soğanı kavurun. İnce kıyılmış sivri biber ve mantarı ilave edip kavurun. Üzerine unu ekleyin. Altı su bardağı sıcak su ilave edin. Kaynamaya başlayınca börülce, tuz, karabiber ve kıyılmış sarımsak katın. Pişirip ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz ve krema ekleyin.
MALZEMELER
ŞEHRİYE SALATASI
Tavuk etlerini haşlayın, sudan alıp didin. Tavukları pişirdiğiniz suya şehriye ve tuz ilave edin, şehriyeler pişinceye kadar pişirin. Biberleri, maydanozu ve dereotunu ince ince kıyın. Şehriyeye kıyılmış yeşillikleri ve biberleri ekleyerek karıştırın. Tavuk etlerini üzerine ilave edin. Üzerine zeytinyağı ve limon suyunu dökün.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.