Zeytinyağlı bamya
MALZEMELER
DEREOTLU KEK
Yumurtaları çırpın. İçine yoğurdu ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Nane ve dereotunu robotta kıyın, üzerine bir çay bardağı su ve beyaz peyniri ekleyin, tekrar robottan geçirip yumurtalı karışıma ekleyin. Limon suyuyla köpürtülmüş karbonatı ilave edin. Unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yağlanmış kalıba koyup fırında pişirin.
MALZEMELER
RENKLİ MANTI
Ispanağı haşlayın. Un ve tuzu az miktarda su ile yoğurun. İkiye bölüp yarısına salça, diğer yarısına ıspanağın suyunu ekleyip sert bir hamur yoğurun. Rendelenmiş soğan, kıyma, tuz ve karabiberi yoğurun. Unlanmış tezgahta hamurları karelere bölün. Üzerlerine iç harcı paylaştırıp kapatın. Kaynayan tuzlu suda haşlayın. Servis tabağına alın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.