Lavaş börek
İçi için:
Rendelenmiş soğanı, ezilmiş patatesi, peynirleri ve tuzu karıştırın. Harcı lavaş ekmeklerinin içine paylaştırıp katlayın. Yumurtayı çırpın. Börekleri önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.
Reçelli kurabiye
Kuru malzemeleri bir kabın içinde karıştırın. Yumurta ve yağı ekleyip yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın, ortalarını çukurlaştırın. Üzerine yumurta akı sürüp haşhaş serpin. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında pişirin. Soğuyunca çukur kısımlara reçel koyun.
Tarhana çorbası
Tarhanayı suda eritin. Sarımsağı tereyağında kavurun, salçayı ve tarhanalı suyu ekleyip sürekli karıştırarak kaynatın. 10 dakika daha pişirin. Üzerine pul biber ve kızarmış ekmek koyarak servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.