Pastırmalı ekmek
Ekmeğin üzerine çapraz şeklinde kesikler yapın. İri doğranmış pastırma, rendelenmiş domates ve kıyılmış sivri biberi karıştırın. Parmaklarınızla kesikleri açıp pastırmalı karışımı içine paylaştırın. Tereyağını ve peyniri de aynı şekilde paylaştırın. 180 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.
Fıstıklı çorba
Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Üzerine haşlanmış buğdayı ve suyu koyup kaynatın. Yumurta sarısı, yoğurt ve unu iyice çırpın. Çorbanın suyuyla ılıştırıp tencereye ekleyin. 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Fıstık ve bademleri tereyağında kavurun, çorbanın üzerine ekleyerek servis yapın.
Tatlı hamur halkaları
Su ve şekeri kaynatın, limon suyunu koyun. Elinizi yağlayarak ekmek hamurundan parçalar kopartıp halka şekli verin. Hamurları kızgın yağda kızartıp ılınmış şerbetin içine koyun.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.