Peynirli çıtır ekmekler
İçi için:
Peynir, yumurta ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Un, yumurta, süt, tuz ve sirkeyi yoğurun. Dinlendirip ince bir şekilde açın. Üzerine sıvı yağ sürün, üçe katlayıp tekrar yoğurun. Hamuru üç adet bezeye ayırın, her bezeyi ince açın. Yarısına iç harçtan koyup kalan yarısını üzerine katlayıp çay tabağı ile yarım daire kesin. Sonra yağda kızartın.
Havuçlu tavuk pane
Galeta unu, köri, tuz ve karabiberi karıştırın. Tavukları bu karışıma bulayıp kızartın. Havuçları rendeleyip sıvı yağda kavurun. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Kavurduğunuz havuçları bir kaba koyup üzerini düzeltin. Ardından servis tabağına bu kabı ters çevirip ortasına havucu yerleştirin. Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin. Tabağın kenarlarına kızarttığınız paneleri yerleştirin.
Patates köftesi
Patatesleri haşlayıp ezin, sıcakken içine ince bulguru ekleyip üzerini örtün. Bulgurlar şişince rendelenmiş soğan, yumurta, salça ve baharatları koyup yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin. Üzerine tereyağında pişirilmiş salçayı döküp 200 derecedeki fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.