Sütlü fırın makarna
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
MANTARLI PATLICAN
Patlıcanları alacalı soyup kızartın. Tavadaki yağı boşaltıp dolmalık fıstıkları kavurun. Doğranmış mantarı, kabağı, soğanı ve biberleri zeytinyağında soteleyin. Ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi de ilave edip ocaktan alın. Üzerine kıyılmış maydanoz ve dolmalık fıstık ekleyip karıştırın. Patlıcanların ortalarını karnıyarık gibi açın ve sebzeli harcı içlerine paylaştırın. 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
SOYALI BÖREK
Yarım ay şeklinde doğranmış soğanı, rendelenmişi havuç ve patatesi sıvı yağda beş dakika kavurun. Ocaktan alıp soya filizini ve soya sosunu ekleyin. Yufkaları üçgenlere bölün, su ve sıvı yağ karışımı ile ıslatıp iç malzemeyi paylaştırın. Rulo şeklinde sarıp yağda kızartın.
MALZEMELER
İÇİ İÇİN:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.