Sucuklu milföy böreği
Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarının üzerine sucuk, domates, sivri biber, dil peyniri veya kaşar peynirini pay edin, karşılıklı iki köşesini birleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 170 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.
Fırında kabak
Üzeri için:
Unu tereyağında kavurun, içine sütü ekleyip beşamel sos hazırlayın. Kabakların içlerini oyup kayık gibi yapın. Peynir, yumurta ve kıyılmış maydanozu karıştırıp kabakların içlerine doldurun. Üzerine yaptığınız beşamel sosu döküp fırın kabına alın. Üzerine rendelenmiş peyniri döküp 200 derece fırında pişirin.
Tavuklu işkembe çorbası
Hamur için:
Sosu için:
Tavuk ve suyu kaynatın. Tavuğu çıkarıp etini didikleyin. Un ve suyla hamur tutun, küçük parçalar koparıp tavuk suyuna koyup pişirin. Tavuk etlerini ekleyin. Üzerine sarımsakla karıştırılmış sirke ve yağda kızdırılmış pul biber dökerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.