Maydanozlu börek
Soğanı ve maydanozu ince ince kıyın. Üzerine yumurtanın akını, peyniri ve tuzu katın. Süt, yağ ve suyu bir kapta çırpın. Yufkayı yayın ve üzerine karışımdan serpin. İkinci yufkayı üzerine yerleştirin. İç malzemeyi bir şerit gibi yayıp hamuru rulo şeklinde sarın. Tepsi büyüklüğünde kesin. Fırında 30 dakika pişirin.
Muzlu milföy pasta
Un, şeker, yumurta ve sütü karıştırarak pişirin. Rendelenmiş limon kabuğu, vanilya ve ezilmiş muzu mikserle çırpın. Milföy hamurlarını tepsiye dizin, yumurta sarısı sürüp yağlı kağıt koyun. Kabarmaması için üzerine tepsi koyup 10 dakika pişirin. Milföyler soğuduktan sonra üzerlerine kremayı pay edin.
Yeşil soslu bonfile
Bonfileyi tuz ve karabiberle tatlandırıp ızgarada pişirin. Sarımsakları, bezelyeyi, küp doğranmış patatesi ve pul biberi fırın kabına koyun, üzerine zeytinyağı dökün. 175 derece fırında 30 dakika pişirin. Kremayı et suyuyla karıştırıp etin üstüne dökerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.