Hasanpaşa köftesi
MALZEMELER
İçi için:
KADAYIFLI SARMA BAKLAVA
Şekeri ve suyu kaynatıp şerbet yapın. Kadayıfları elinizle ovalayın. Eritilmiş tereyağını üzerine döküp harmanlayın. Baklava yufkalarının arasına tereyağlı kadayıfları sarıp rulo yapın ve tepsiye dizin. 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alınca üzerine sıcak şerbeti dökün.
MALZEMELER
ARMUTLU KEK
Fırını 175 dereceye ısıtın. Armudları ufak ufak doğrayın. Bir kapta un, şeker, karbonat ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları ve zeytinyağını karıştırın, vanilyayı ekleyin. İçine kuru malzemeleri, armutları ve cevizi ekleyin. Hamur karışımını yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına döküp 170 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.