Sebzeli haşlama et
Tencereye eti koyun. Üzerine iri parçalara kesilmiş soğanı, bütün sarımsakları, tereyağını, tuzu ve karabiberi koyup kapağını kapatın. Çok kısık ateşte, kendi buharında pişirin. Etler iyice pişince tencereden alın. İnce ince dilimlenmiş sebzeleri tuzlu suda haşlayın. Eti, yanında sebzelerle birlikte servis yapın.
Şehriye salatası
Arpa şehriyeyi tuzlu suda haşlayıp süzün. Salatalıkları rendeleyip suyunu iyice sıkın, dövülmüş sarımsak, küp doğranmış kırmızı biber ve kıyılmış dereotuyla karıştırın. Karışımı arpa şehriyenin üzerine döküp harmanlayın. Üzerine kıyılmış ceviz ve zeytinyağı dökerek servis yapın.
Haşhaşlı kurabiye
Üzeri için:
Tereyağı ve iki su bardağı unu yoğurun. Tuz, mahlep ve yumurta ilave edip yoğurmaya devam edin. Un ilavesiyle kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp uzun bir şerit yapın. İkiye katlayın ve burgu haline getirip fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta akı ve haşhaş serpip pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.