Buğdaylı nohut salatası
Sos için:
Nohut ve buğdayı akşamdan ıslatın. Nohut, defne yaprağı ve bir dal dereotunu 40 dakika haşlayın. Buğdayı da 30 dakika haşlayın. Nohut, buğday, kıyılmış taze soğan, kıyılmış dereotu ve naneyi harmanlayın. Tuzunu ayarlayıp servis tabağına alın. Sos için verilen malzemeleri çırpıp salatanın üzerine gezdirin.
Makaronlu jöleli pasta
İrmik
, şeker ve sütü koyulaşıncaya kadar pişirin, limon kabuğu rendesini, püre yapılmış çilekleri ve vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Harcı, suyla çalkalanmış kalıba döküp buzdolabında soğutun. Çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp pastanın üzerine dökün, tekrar dolaba koyun. Pastayı tabağa alıp kenarlarına makaronları yerleştirin.
Ballı tavuk
Tavuğu sekiz parçaya ayırın. Sıvı yağı tencerede ısıtın. Kekik, hardal, bal ve soya sosunu ilave edip karıştırın. Tavukları sosa bulayıp 6 saat bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Tavuklar kızarınca fırından alıp üzerine susam serpin. Tekrar fırına verin. Susamlar pembeleşene dek 10 dakika daha pişirin. Servis tabağına alın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.