Tavuklu kadınbudu köfte
MALZEMELER
ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREK
Unu ve tuzu harmanlayın, üzerine sıvı yağ ve suyu ekleyerek hamur yapıp 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru büyük bir yufka gibi açın. Soğanı beş dakika kadar kavurun. Doğranmış ıspanağı ekleyip ocaktan alın, peyniri ilave ederek karıştırın. İç harcı hamurun üzerine dökün, rulo yapıp tepsiye yerleştirin. 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
HAŞHAŞLI BAGET
Yumurta, yoğurt, şeker, sıvı yağ ve tuzu karıştırın. Üzerine bir çay bardağı ılık suda beklettiğiniz yaş mayayı dökün. Mahlep ve un ekleyerek yoğurun, 20 dakika dinlendirin. Hamurdan uzun, ince ekmekler yapıp tepsiye dizin. Üzerine bolca haşhaş serpip 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.