Manisa kebabı
MALZEMELER
SUCUKLU MÜCVER
Sucuğu kıyın ve derin bir kaba alın. Kabağı ve patatesi ayrı kaplara rendeleyip suyunu sıktıktan sonra sucuğun içine katın. Yumurta, un, kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, tuz ve karabiber katıp tüm malzemeyi iyice karıştırın. Karışımdan birer çorba kaşığı alıp kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
MALZEMELER
GELİN TATLISI
Şeker ve suyu kaynatın, limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın. Bir kaba yumurtaları kırın, üzerine vanilya ve unu ekleyip yoğurun. Hamuru unlanmış zeminde açın. Bir büyük, bir küçük bardak ağzıyla yuvarlak şekilde kesin. Küçük yuvarlakları büyük yuvarlakların üzerine yapıştırın. Kenarlarından bıçakla kesikler atın. Kızgın yağda beş dakika kızartın, soğuk şerbetin içine atın.
MALZEMELER
ŞERBETİ İÇİN:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.