Güveçte türlü
Derin bir güveç tenceresinin altına etleri dizin. Üzerine tuz ve karabiber serpin. İri parçalar halinde doğranmış soğanı da ekleyip 10 dakika pişirin. Sebzeleri doğrayıp güvece ilave edin. Parçalar halindeki tereyağını ve az suda açılmış salçayı ekleyerek kapağını kapatın. Ocak üzerinde çok kısık ateşte pişirin.
Havuçlu tart
İçi için:
Rendelenmiş havuçları tereyağında beş dakika pişirin. Şekeri ilave edip biraz daha pişirin. Dövülmüş cevizi ekleyip bir-iki kez çevirin, tarçını ilave edin. Un, toz şeker, tereyağı ve yumurtayı yoğurun. Yağlanmış ve unlanmış kalıba, kenarlarını yükselterek yerleştirin. Üstüne harcı yayın. Fırında 20 dakika pişirin.
Tarhana çorbası
Tencerede tereyağını eriyip üzerine ezilmiş sarımsağı ve salçayı ekleyip karıştırın. Üzerine soğuk su ve tarhanayı döküp karıştırmaya devam edin. Bu arada haşlanmış fasulyeleri de içine ekleyip beş dakika daha kaynamaya bırakın. Ocaktan alıp içine bolca kıyılmış dereotunu ilave edip sıcak servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.