Hardallı kurabiye
Tüm malzemeyi yoğurun ve streç filme sarıp buzdolabında yarım saat bekletin. Daha sonra merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın ve kalıpla şekiller çıkarın. Üzerine çörekotu ile rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
MALZEMELER
Sosyete mantısı
Yufkaları üçgen kesin. Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını çırpın. Karışımdan çok azını ayırıp kalanını yufkaların üzerine sürün. Kıymayı kavurun. Ocaktan alıp kıyılmış soğan, karabiber, kırmızıbiber ve tuz ekleyin. Kıymayı yufkaların geniş tarafına koyup rulo biçiminde sarın, gül biçimi verip çörekotu serpin. Artan yağlı karışımı üzerine sürün. 200 derece fırında pişirin. Sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış nane ve kırmızı biber dökün.
MALZEMELER
Mantar pane
Yumurtaları çırpın. Dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın, mantarları bu karışımla ovun. Sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa buladıktan sonra kızartın. Kaşar peynirini küp küp kesip sıvı yağ ve pul bibere bulayın. Domatesi dilimleyin. Çöp şişlere arzunuza göre mantar, kaşar peyniri ve domates dizerek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.