Çiğ börek
İçi için:
Un, yoğurt, yumurta ve tuzu, ılık su ile yoğurun. Hamurdan bezeler koparıp birer santim kalınlığında açın. Kıymayı, doğarmış soğanı, tuz ve karabiberi karıştırın. Harcı hamurların içine koyarak yarım ay şeklinde kapatıp kızgın yağda kızartın.
Milföylü rosto
Eti, etrafında kabuk oluşana kadar tereyağında kızartın. Tuz, karabiber ve biberiyeyi karıştırıp her tarafına sürün. Yağlanmış fırın kabına koyarak 30 dakika pişirin. Milföyleri şeritler halinde kesin. Mantarları yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayın, üzerine eti koyun, üstüne dilimlenmiş domates koyun. Milföy şeritlerini etin etrafına kafes şeklinde yerleştirip yumurta sarısı sürün, 25 dakika daha pişirin.
Acılı brokoli
Brokolileri çiçeklerine ayırıp 10 dakika haşlayın. Hemen soğuk suyun içine koyun ve süzün. Üzerine pul biberi serpin. Rendelenmiş havuç, doğranmış biber ve ezilmiş sarımsağı karıştırıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine brokolileri koyun. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı döküp servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.